آموزش تابع ERROR.TYPE در اکسل
با نام و یاد خداوند بخشنده و مهربان با یک مقاله آموزشی دیگر تحت عنوان آموزش تابع ERROR.TYPE در اکسل خدمت شما عزیزان و دنبال کنندگان محترم سایت آموزشی اکسل لرن هستیم. همانطور که در عنوان این مقاله مشخص گردیده است، قصد داریم بصورت گام به گام به آموزش و کاربرد تابع ERROR.TYPE در اکسل بپردازیم. از این رو خواهشمندیم ما را همانند همیشه تا انتهای این مقاله آموزشی همراهی نمایید.
خروجی تابع ERROR.TYPE در اکسل چیست؟
بصورت ساده و خلاصه تابع ERROR.TYPE همانند توابع IFERROR , ISERR , ISERROR , IFNA وظیفه مدیریت و کنترل خطاها در فرمولنویسی را برعهده دارد با این تفاوت که خروجی این تابع به هنگام رویارویی با هریک از خطاهای رایج در فرمولنویسی مقادیر زیر را برمیگرداند:
- خطای #NULL! مقدار عددی 1
- خطای #DIV/0! مقدار عددی 2
- خطای #VALUE! مقدار عددی 3
- خطای #REF! مقدار عددی 4
- خطای #NAME? مقدار عددی 5
- خطای #NUM! مقدار عددی 6
- خطای #N/A مقدار عددی 7
خروجی هریک از مقادیر فوق نیز در تصویر زیر قابل مشاهده است:

کاربرد تابع ERROR.TYPE در اکسل
به منظور درک بهتر از نحوه استفاده از کاربرد تابع ERROR.TYPE به مثالی از تابع DGET که به عنوان یک تابع پایگاه دادهای در اکسل محسوب میشود، توجه فرمایید:

قصد از پایگاه داده فوق (دیتابیس) با توجه به شروطی که در ادامه آورده شده است، قیمت محصول را از پایگاه داده توسط تابع DGET استخراج نماییم:

لذا از این رو خواهیم داشت:

نتیجه ما این جستجو توسط تابع DGET بصورت زیر خواهد بود:

حال تصور کنید قصد جستجوی مبلغ محصول Apple را به تنهایی داریم! از آنجایی که این محصول بیش از یک Record در دیتابیس(پایگاه داده) را شامل میشود، خروجی تابع DGET همانند تصویر زیر برابر با خطای #NUM! در اکسل خواهد بود:

خطای #NUM! در تابع DGET بیانگر وجود خروجی بیش از یک مقدار در این جستجو است! حال اگر شما رکوردی را مورد جستجو قرار دهید که اصلا در پایگاه داده ثبت نشده باشد، همانند تصویر زیر خطای #VALUE! توسط تابع DGET نمایش داده خواهد شد:

اولین راه حلی که به ذهن عمده کاربران اکسل میرسد این است که توسط تابع IFERROR از نمایش این دو نوع خطا جلوگیری نمایند:

اما این روش صحیح نیست زیرا تابع DGET با دو نوع خطا در اکسل یعنی #VALUE! و #NUM! دست و پنجه نرم میکند. از این رو نمایش یک نوع پیام برای هردو خطا، عملا کمکی به کاربر به هنگام مواجه شدن و نحوه رفع آنان نخواهد کرد.
چگونه از تابع ERROR.TYPE در اکسل استفاده کنیم؟
راه حل، مدیریت انواع خطاها با استفاده از ترکیب تابع IF با تابع ERROR.TYPE در اکسل خواهد بود. به گونهای که قادر به کنترل تمامی خطاهای احتمالی در فرمولهای خود خواهیم بود.
بخش اول شرط خود را همانند تصویر زیر تعریف خواهیم نمود:

با توجه به تصویر فوق شرط تعریف نمودیم که اگر خطای تابع DGET برابر با عدد 3 یعنی #VALUE! بود، عبارت Not Found را به کاربر نمایش دهد. حال شرط بعدی را با توجه به خطای #NUM! با کد 6 تعریف خواهیم نمود:

ظاهرا مشکلی در فرمولنویسی ما وجود ندارد اما اینطور نیست! توجه فرمایید که اگر ورودی تابع ERROR.TYPE یک ورودی بدون خطا باشد، تابع ERROR.TYPE مقدار #N/A را به کاربر نمایش خواهد داد.
به منظور درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید:

همانطور که در تصویر فوق نیز مشاهده میکنید، رکوردی با توجه به شروط درنظر گرفته شده وجود دارد ولی از آنجایی که تابع ERROR.TYPE نسبت به مقادیر غیرخطا، خروجی #N/A را نمایش میدهد، نتیجه نهایی این فرمول خطای #N/A خواهد بود.
مدیریت خطای #N/A در تابع ERROR.TYPE
ما میتوانیم از یک IFEEROR و یا IFNA ساده در این تابع استفاده کنیم که به هنگام خطای ERROR.TYPE از نمایش آن جلوگیری و محاسبات صحیح را انجام دهد:

در پایان امیدواریم مقاله آموزش تابع ERROR.TYPE در اکسل مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد لذا در صورت وجود هرگونه سوال، انتقاد و پیشنهاد میتوانید آن را در قسمت نظرات برای ما ارسال نمایید. باتشکر از همراهی شما