صفر تا سکوی استایل در Word
سلام دوستان توی این مقاله آموزشی میخوایم تمام و کمال با بخش استایل در برنامه ورد آشنا بشیم، به همین خاطر عنوان این مقاله آموزشی را صفر تا سکوی استایل در Word انتخاب نمودم، مواردی که در این مقاله به اونها خواهیم پرداخت موارد زیر هستند:
- استایل چیست و چه کاربردی داره؟
- چطوری یک استایل ایجاد کنیم و از اون استفاده کنیم؟
- چگونه یک استایل رو حذف کنیم؟
- چطوری یک استایل رو کپی کنیم؟
پیشنهاد می کنم این مقاله رو تا آخر بخونین چون قراره نکات مفیدی داخلش گفته بشه خب بریم سراغ اصل مطلب.
استایل چیست و چه کاربردی در Word داره؟
اگه بخوایم استایل رو معرفی کنیم به این صورت باید بگیم که هر استایل شامل مجموعه ای از فرمتهایی مثل نوع فونت، اندازه فونت، رنگ و … هست که برای مرتب کردن ظاهر متن کاربرد داره.
توی سربرگHome یک سری استایل به صورت پیشفرض وجود داره که برای بخشهای مختلف متن قابل استفاده هستند، به عنوان مثال استایل Normal برای متن، استایل Heading1 برای عناوین اصلی در متن استفاده میشه. به این بخش styles gallery هم گفته میشه.

اما مسئله ای که هست اینه که این استایلهای پیشفرض برای متون فارسی خیلی جور نیستند اما میتونیم اونها رو طبق تایپ به زبان فارسی تغییر بدیم و یا یک استایل جدید ایجاد کنیم که در ادامه هر دو مورد رو با هم انجام خواهیم داد.
خب حالا شاید واستون سوال پیش بیاد که وقتی همه این کارها رو میتونیم به صورت دستی انجام بدیم چه لزومی به استفاده از استایل هست!؟
اینجاست که باید شما با کاربرد استایل آشنا بشین؛ برای موارد زیر باید از استایل استفاده بشه:
- قالب بندی متون طولانی
- ایجاد فهرست اتوماتیک
حالا چرا میگم باید؟؟ چون اگر بخوایم به صورت دستی قالب بندی متن رو برای متون طولانی انجام بدیم یک کار خسته کننده و زمانبر میشه و همینطور برای ایجاد فهرست اتوماتیک هم باید به عناوین، استایل بدیم چون در غیر این صورت اصلاً نمیشه فهرست اتوماتیک ایجاد کرد.
چطوری یک استایل ایجاد کنیم و از اون استفاده کنیم؟
حالا که با استایل و کاربردش آشنا شدیم وقتشه که بریم یک استایل جدید ایجاد کنیم و با استفاده از اون متنمون رو مرتب کنیم متن زیر رو به عنوان مثال در نظر بگیرید:

این نوشته شامل عناوین اصلی و فرعی و متن عادی است که میخوایم هر کدام از این بخشها دارای سایز فونت و رنگ متفاوتی باشن بنابراین استایلهای متناسب با هر بخش را ایجاد میکنیم و روی متنمون اعمال می کنیم.
ما برای این متن 3تا استایل ایجاد میکنیم:
- یک استایل برای عناوین اصلی
- یک استایل برای عناوین فرعی
- یک استایل برای متن
برای ایجاد یک استایل جدید برای عنوان اصلی متنمون از منوی بازشوی گروه styles، گزینه Create a styleرو انتخاب میکنیم:
حالا توی پنجره ای که باز میشه فرمتهای مورد نظرمون شامل نوع فونت، سایز فونت، رنگ و… رو انتخاب میکنیم که در تصویر زیر این تنظیمات رو انجام دادم:

در این پنجره گزینه هایی وجود داره که لازمه بدونین که این گزینهها چه زمانی استفاده میشن:
گزینه Add to the Styles gallery: با فعال کردن این گزینه استایل به استایلهای styles gallery اضافه میشه.
گزینه Only in this document: با فعال کردن این گزینه این استایل فقط برای این سند قابل مشاهده است.
گزینه New documents based on this template: با فعال کردن این گزینه این استایل در تمام سندهایی که از این به بعد باز میکنیم قابل مشاهده و استفاده است.
گزینه Automatically update: با فعال کردن این گزینه اگه در قسمتی که بهش استایل دادیم تغییراتی ایجاد کنیم به صورت اتوماتیک اون استایل طبق تغییر اعمال شده آپدیت میشه و روی هر قسمتی از متن که از این استایل استفاده شده باشه، تغییرات به صورت اتوماتیک روی اونها هم اعمال میشه.
گزینه Format: در این بخش هم گزینه های دیگری وجود داره که میتونیم با استفاده از اونها فرمتهای دیگری رو به استایلمون بدیم.
بعد از Ok کردن استایل ایجاد میشه حالا این استایل در Styles gallery قرار می گیره و قابل استفاده هست:

برای استفاده از استایل هم کافیه که مکاننما را روی متن مورد نظر قرار بدیم و روی استایل مربوطه کلیک کنیم نتیجه تا به الان به این صورت شد:

دوتا استایل دیگری رو هم که قبلا گفتم به همین صورت ایجاد کردم و گالری استایل به این صورت شد:

و اما نتیجه استفاده از استایلها در این متن:

حالا امکان داره تغییراتی روی متن ایجاد کنیم که بخوایم در این استایل ذخیره بشه تا در بقیه جاهای متن هم که از این استایل استفاده شده به صورت اتوماتیک اعمال بشه مثل مولتی لول کردن عناوین. در این صورت بعد از ایجاد تغییر مکاننما رو روی عنوان قرار میدیم حالا روی استایل متناسب کلیک راست میکنیم و گزینهUpdate “name style” To Match Selection رو انتخاب میکنیم.
در این مثال عناوین رو مولتی لول کردم و بعد از آپدیت استایلها متن تست به این صورت تبدیل شد:

اما گاهی احتیاج هست که حتماً استایلهای پیشفرض برنامه ورد رو طبق متون فارسی متناسب سازی کنین چه زمانی؟
مثلاً زمانی که بخواین برای تصاویر، نمودار و… کپشنهای مولتی لول داشته باشین.
بنابراین برای اعمال تغییر در هر استایلی روی استایل مورد نظر کلیک راست میکنیم و گزینه Modify رو انتخاب میکنیم:

چگونه یک استایل رو حذف کنیم؟
برای حذف استایل از Styles gallery روی استایل راست کلیک میکنیم و گزینه Remove From Style gallery رو انتخاب می کنیم:

و اما اگه بخوایم یک استایل کلاً حذف بشه مراحل زیر رو انجام میدیم:

حالا یک باکس باز میشه که تمام استایلهای موجود در این سند رو نمایش میده حالا برای حذف استایل روی استایل مورد نظر راست کلیک و سپس روی گزینه Delete کلیک میکنیم:

کپی کردن یک استایل به چه صورتی است؟
گاهی اوقات پیش میاد که از استایلی داخل یک سند استفاده کردیم حالا میخوایم همون استایل رو داخل یک سند دیگری کپی کنیم و مورد استفاده قرار بدیم بنابراین برای اینکار در سندی که شامل استایل مورد نظر ما هست، طبق مراحل زیر پیش میریم (در اینجا ما میخوایم استایل “عنوان اصلی” را کپی کنیم):



در مقاله آموزشی صفر تا سکوی استایل در Word سعی شد نکات کاربردی مربوط به استایل به طور دقیق توضیح داده شود امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشه و از خواندن آن لذت برده باشین. درصورتی که سوالی داشتین در قسمت نظرات بپرسین در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد.